Kad nav daudz laika gatavošanai, bet gribas ko gardu un sātīgu, šie biešu salāti ir tieši laikā.
Tie pagatavojami pavisam vienkārši, neprasa dārgas sastāvdaļas, un garša – patiešām lieliska. Šī recepte būs piemērota gan pusdienām, gan vakariņām, un arī nākamajā dienā salāti garšos tikpat labi. Kopā ar sālītiem gurķiem un vārītām olām veidojas ļoti līdzsvarots salikums – vienkāršs, bet pilns garšas. Precīzas sastāvdaļas atradīsiet raksta beigās!
Pagatavošana:
Bietes sarīvē uz rupjās rīves. Gurķus un olas sagriež mazos kubiņos. Dilles un sīpolu smalki sakapā.
Pannā ar nelielu daudzumu eļļas apcep sīpolu līdz zeltainai krāsai (apmēram 10 minūtes). Visu sajauc bļodā – bietes, gurķus, olas, dilles un cepto sīpolu.
Pievieno majonēzi un nedaudz sāls. Rūpīgi samaisa. Liec salātus ledusskapī uz 30 minūtēm, lai garšas labi savelkas. Rezultāts – sātīgi, maigi un ļoti aromātiski salāti, kas patiks gan kā viegla vakariņu maltīte, gan kā piedeva pie gaļas vai kartupeļiem.
Tos var pagatavot iepriekš un uzglabāt ledusskapī – nākamajā dienā garša kļūst vēl labāka.
Padomi vēl gardākam rezultātam
Ja vēlies salātus padarīt vieglākus, majonēzes vietā izmanto grieķu jogurtu vai krējumu – garša būs tikpat laba. Šie biešu salāti ir ļoti universāli – tos var pasniegt gan kā atsevišķu ēdienu, gan kā piedevu pie vārītiem kartupeļiem, ceptas gaļas vai pat uz maizes šķēles kā uzkodu.
Tie ir sātīgi, bet viegli, tāpēc lieliski derēs gan vakariņām, gan līdzi ņemšanai uz darbu nākamajā dienā. Ja tev patīk vienkāršas, pārbaudītas receptes ar mājīgu garšu, šie salāti noteikti kļūs par vieniem no taviem iecienītākajiem.
Sastāvdaļas:
Vārītas bietes – 3 gab.
Sālīti gurķi – 300 g
Vārītas olas – 4 gab.
Sīpols – 1 gab.
Dilles – neliela buntīte
Majonēze – 3 ēdamkarotes
Sāls – pēc garšas
Eļļa – neliels daudzums cepšanai









